Кожна господиня знає, що з гострими ножами на кухні не страшна нарізка ніяких продуктів – все буде відбувається швидко, комфортно, і що головне – насолоду. Ось тільки на деяких кухнях тупі ножі – це норма, і тут жінкам доводиться згадувати народні методи заточування ножів.
Так, багато хто радить не лише перед заточуванням зволожити сам брусок, але також потримати п'ять хвилин у солоній рідині лезо ножа, щоб воно ефективніше загострилося.
Для приготування розчину достатньо в одному літрі води розмішати дві столові ложки кам'яної солі. Не рекомендують проводити цю процедуру з ножами, лезо яких виготовлено зі сталі сумнівної якості.
Щоб призвичаїтися точити ножі самостійно, рекомендують починати тренуватися на недорогих моделях, які не шкода зіпсуватиме.
Починайте заточування з крупнозернистого каменю. Важливо правильно розташувати лезо щодо поверхні бруска. Якщо потрібно зробити ніж гострішим — точіть під кутом 10–25 градусів. Для більшої стійкості до притуплення – 25-45 градусів. Те саме стосується роботи з мусатом.
Читайте також:
Не має водія, не живе в палаці й виховує без "зіркових понтів": як насправді ростуть діти Олени Кравець
Як вибрати "вдалу" дату для весілля, переїзду та бізнесу: пояснює нумеролог
Залишив частину — залишиш і соцвиплати? В Україні готують "аліментний" штраф для військових у СЗЧ
"Їстимуть усі": з 2026 року безплатні обіди в школах обіцяють кожному учню, що зміниться насправді
"Ангельська спокуса": рецепт запашної домашньої наливки з молодої полуниці
Досить і на компот, і на вареники, і на наливку: найкращий розчин для підживлення вишні. Запишіть
"Дамська витівка": старовинний рецепт наливки з домашньої черешні
Як приготувати справжню вишневу наливку. Ніжна та розслаблююча. Старовинний рецепт
