НАТО швидко зміцнює балтійську прикордонну зону на кордонах з Росією та Білоруссю, при цьому основний захист забезпечують понад тисячу бетонних бункерів, повідомляє "The Times".

Ініціатива спрямована на захист кожної п'яди території країн Балтії, залучаючи бригади з Німеччини, Польщі та Фінляндії. План передбачає зміцнення близько 1000 км кордону Латвії, Естонії та Литви, спільної з Росією та Білоруссю, причому понад 1000 бетонних бункерів утворюють основу цієї оборонної лінії.

Лише на російсько-естонському кордоні планується збудувати 600 бункерів орієнтовною вартістю 60 мільйонів євро. Кожен бункер площею близько 37 квадратних метрів призначений для укриття приблизно 10 солдатів від артилерійського вогню.

Поруч із цими бункерами будуть розташовані склади боєприпасів, а також додаткові укріплення, такі як протитанкові міни, рови, латунна спіраль та бетонні піраміди, відомі як «зуби дракона».

Окупанти

Актуальність проекту підігрівається побоюваннями потенційного нападу на країни Балтії. Прем'єр-міністр Естонії Кайя Каллас заявила у січні, що Росія може розпочати вторгнення протягом трьох років.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Їздила Хрещатиком: у мережі показали фото рідкісної української маршрутки "Старт" з 60-х років

Як відновити орхідею, щоб вона почала знову цвісти. Прості секрети

Безкоштовні газові лічильники: хто з українців зможе отримати новий пристрій

Показати ще

Мета будівництва цих укріплень — уповільнити просування російських військ доти, доки НАТО не зможе контратакувати на вигідніших напрямках. Однак зберігаються побоювання, що Росія може швидко захопити значні території, що ускладнить для НАТО зміну ситуації, що склалася.

Читайте також:

Трамп розповів, чому йому подобається Зеленський: "Ця війна добігла кінця..."

У Росії розпочинаються масові протести: Путін уже всіх дістав зі своєю війною. Подробиці

Трамп виконає свою обіцянку закінчити війну в Україні: що розповів президент Польщі Анджей Дуда