Стало відомо, що у російському СІЗО помер Олексій Навальний. Йому було 47 років.

Як повідомило місцеве управління ФСВП, все сталося у виправній колонії № 3 в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Трагедія сталася 16 лютого після прогулянки. Повідомляється, що Олексій Навальний раптово відчув себе погано і знепритомнів, а медичні працівники установи, що приїхали на виклик, і бригада швидкої допомоги вже нічим не змогли допомогти.

"Було проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які не дали позитивних результатів. Лікарі швидкої допомоги констатували смерть засудженого", - сказано у повідомленні ФСВП.

Як повідомляють Рос ЗМІ, причиною смерті Навального став тромб, що відірвався.

Разом з тим, прес-секретар Навального Кіра Ярмиш (у реєстрі "іноагентів") не підтверджує інформацію про смерть політика, оскільки команда Навального поки не має жодних підтверджень про смерть політика.

Популярні новини зараз

Не накладайте на хату біду: чому в жодному разі тапочки не можна ставити хрест-навхрест

Готуйтесь до великих витрат: тепер доведеться заплатити навіть за старі радянські квартири

Вже дійшло до стрілянини: на Закарпатті люди прийшли розбиратися з ТЦК

У Пентагоні вже розповіли, де Росія завдасть ядерного удару: на цілий рік усе "замерзне"

Показати ще

Адвокат Олексія Навального у ці хвилини вилітає до Харпа.

"За рішенням сім'ї Олексія Навального я поки що нічого не коментую. Зараз знаємося. У середу було все нормально", - повідомив адвокат Навального Леонід Соловйов журналістам.

Зазначимо, що 14 лютого 2024 року прес-секретар Навального Кіра Ярмиш повідомляла, що Навального в 27-й раз за час ув'язнення відправили до штрафного ізолятора (ШІЗО).

Олексій Навальний – російський опозиціонер, який здобув велику популярність у світі як організатор демонстрацій проти корупції в Росії, а також проти президента Володимира Путіна та його уряду.

Олексія Навального заарештовано у січні 2021 року. Потім він повернувся до Росії з Німеччини, де проходив лікування через спробу його отруєння. Вже за місяць його засудили до дев'яти років колонії суворого режиму за фінансові злочини.

Ще за два місяці його звинуватили у створенні екстремістської організації, а потім список звинувачень розширили за пропаганду тероризму та реабілітацію нацизму. Таким чином, у серпні 2023 року Олексія Навального засудили до 19 років колонії особливого режиму у справі про організацію "екстремістської спільноти".

Спочатку політик знаходився в ІЧ-6 у Володимирській області, однак у середині грудня 2023 року Навального етапували до колонії "Полярний вовк" у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Алексей Навальный. Фото: РБК

Читайте також:

Не приманюйте небіжчика до дверей: які речі померлої людини краще не зберігати в будинку

Не стало легендарного актора, фільми з яким дивилися цілими поколіннями

Путін наказав вербувати африканські племена для атаки Україною