Кава - це не лише чудовий енергетик, який піднімає настрій щодня, а й чудовий напій для тих, хто намагається скинути вагу. Крім того, є кілька "секретних" добавок, які зроблять смак напою виразнішим і оригінальнішим, а вам допоможуть швидше позбутися зайвих кілограмів без зусиль.

Про це розповідає ТСН.

  1. Кориця: Кориця не тільки надає кави витонченому аромату, але й має протизапальні властивості, сприяючи зміцненню імунітету, що особливо важливо в холодну пору року. А ще вона заважає жиру відкладатись на вашій талії.

  2. Чорний і червоний перець: Перчик додасть напою не тільки гостроту, а й допоможе прискорити метаболізм, запобігаючи накопиченню зайвої жирової тканини. Це швидкий спосіб позбутися сантиметра-двох на талії.

  3. Гвоздика: Гвоздика, додана в каву, здатна стимулювати кровообіг, знижувати артеріальний тиск і навіть полегшувати головний біль.

  4. Мускатний горіх: Ця спеція сприятливо впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, позбавляє метеоризму та сприяє очищенню шкіри від висипань.

    Популярні новини зараз

    Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

    Прийде жити на сухарях: яку пенсію ви отримаєте, якщо зараз працюєте за середню зарплату

    Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

    Путін на це не очікував: ударів по Росії буде набагато більше, що відомо

    Показати ще
  5. Кардамон: Кардамон, багатий на мікроелементи, позитивно впливає на травну систему і може допомогти при здутті живота.

  6. Сіль: Невелика кількість солі додасть контраст кави, посиливши смак та аромат напою. Крім того, сіль допоможе уникнути зневоднення після вживання кави.

  7. Часник і мед: Додавши кілька часточок часнику і трохи меду, ви зробите каву оригінальною та освіжаючою, надаючи йому незвичайні нотки смаку. І хоч на перший погляд таке поєднання здається дивним – обов'язково спробуйте.

Експериментуйте з різними поєднаннями спецій, створюючи унікальні варіації кавових напоїв, які допоможуть не тільки спати, а й зміцнювати ваше здоров'я.

Читайте також:

Не давитесь бутербродами: що корисного та ситного можна з'їсти без шкоди для здоров'я, коли відключили світло та газ

Для міцного здоров'я та гарного настрою: як правильно приготувати компот

Вони є у кожній квартирі: названо 7 продуктів, які прискорюють старіння