В умовах постійних ракетних ударів та сигналів тривоги, які можуть викликати занепокоєння та втому, наш фізичний та психічний статус потребує особливої ​​уваги. Експерти радять звернути увагу на 9 суперпродуктів, здатних підтримувати психічне здоров'я завдяки своїм природним властивостям.

Про це пише портал DesertNews.

  1. Ягоди - ефективний засіб проти депресії. Професор епідеміології та дієтології Ерік Рим наголошує, що вживання чашки ягід на день може позитивно впливати на психічний стан, що підтверджується дослідженнями вчених.

  2. Горіхи - для здоров'я серця. Регулярне споживання горіхів, включаючи мигдаль, арахіс, фісташки, волоські горіхи, кешью, пекан та макадамію, корисне для серця, знижує ризик серцевих захворювань та тромбів.

  3. Капустяні овочі - потужний антивірус від раку. Брокколі, капуста та інші "хрестоцвіті" овочі містять сульфорафан, що знижує ризик розвитку раку.

  4. Оливкова олія - захист від хвороби Альцгеймера. Дослідження показує, що вживання оливкової олії пов'язане з низьким ризиком різних захворювань, включаючи хворобу Альцгеймера.

    Популярні новини зараз

    У вас щелепа обвисне: за якою ціною в Україні почали продавати молоду черешню

    Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

    Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся

    Показати ще
  5. Лосось - необхідний елемент для мозку. Жирна риба, така як лосось, не тільки корисна для здоров'я тіла, але також позитивно впливає на психічний стан.

  6. Темна зелень - покращення здоров'я кісток. У листовій зелені, такій як шпинат, міститься багато фолієвої кислоти (вітамін В), що підтримує серцеве здоров'я та кісткову тканину.

  7. Чорний шоколад - активатор мозку. Дослідження показує, що темний шоколад може покращити когнітивні функції та настрій.

  8. Бобові - регулятор рівня цукру в крові. Квасоля, сочевиця і горох багаті на клітковину і білок, а також здатні знизити рівень цукру в крові.

  9. Авокадо - король сну та шкіри. Авокадо, окрім інших переваг, знижує ризик гіпертонії та інших захворювань.

Важливо відзначити, що ці продукти не є універсальними ліками, але їх включення до раціону може позитивно позначитися на загальному здоров'ї, враховуючи сучасні наукові висновки.

Читайте також:

Руйнування м'язів та швидкий набір ваги: ​​повсякденна звичка, яка шкодить здоров'ю та зовнішності

Перестаньте собі шкодити: харчові звички, які "вбивають" Ваше здоров'я

Багато хто п'є його щодня: названий найнебезпечніший для здоров'я чай - загрожує хворобами