Хоча немає одного конкретного продукту або двох чарівних інгредієнтів, які могли б забезпечити всемогутній імунітет, поживні речовини та інші сполуки, що містяться у вашому щоденному раціоні, впливають на ваше здоров'я та імунітет.
Про це пише WebMD.
Продукти, що містять важливі вітаміни, відіграють важливу роль у роботі імунної системи.
Вітамін C, присутній у таких продуктах, як полуниця, солодкий перець, броколі та цитрусові, покращує функції клітин імунітету, включаючи фагоцити – ті, що поглинають потенційно шкідливі частки.
Вітамін A підтримує здоров'я тканин порожнини рота, кишківника та дихальних шляхів. Виявляється в солодкому картоплі, шпинаті, моркві та дині. Важливо споживати ці продукти, а не приймати вітамінні добавки, оскільки компоненти у їжі взаємодіють, забезпечуючи найкращий захист.
Білок відіграє ключову роль
Міні-піца на чіабатті: рецепт, коли хочеться піци, але швидко і з хрускотом
"Безвіз" не скасовується, але подорож подорожчає: ЄС хоче утричі збільшити плату за в'їзд для українців
Газ та світло з 1 серпня: чи варто чекати "сюрпризів" у платіжках українцям в останній місяць літа
Притулки зачиняються: що чекає на українських біженців у Польщі з листопада
Дефіцит білка може послабити імунну систему. Продукти, багаті на білок, містять амінокислоти, необхідні для синтезу білків, включаючи антитіла. Продукти тваринного походження, такі як яловичина та свинина, також містять цинк - мінерал, який організм використовує для вироблення Т-клітин.
Введення ферментованих продуктів
Це продукти, які природно містять бактерії і корисні для "мікробіома" - трильйонів бактерій у кишківнику, які грають роль роботі імунітету. Ферментовані продукти, такі як йогурт, кефір, квашена капуста, місо та кімчі, допомагають корисним бактеріям рости в кишківнику, надаючи менше простору для шкідливих бактерій.
Вводьте спеції
Спеції, такі як часник, імбир, орегано і кориця, мають антимікробні та протизапальні властивості, а також антиоксиданти, що сприяють захисту клітин. Додавання цих інгредієнтів до харчових продуктів не тільки покращує їх смак, а й збагачує корисними речовинами.
Читайте також:
Так робили наші бабусі, а врожаю заздрили все: як зробити добрива для городу зі старого хліба
Французький лайфхак: як правильно зберігати хліб, щоб він не псувався тижнями
Розлітаються прям як насіння: рецепт домашніх хлібних паличок з томатним соусом, сиром та зеленню