Повідомляється, що лідер Білорусі Олександр Лукашенко створив приватну військову компанію (ЧВК) та вербує осіб, пов'язаних із групою Вагнера, згідно з інформацією Центру національного спротиву.

Про це повідомляє «lliga»

За наявними даними, режим Лукашенка формує ПВК, відому як «ГардСервіс», що складається в основному з колишніх бойовиків «Групи Вагнера», які не підписували контракти з Міністерством оборони Росії і не брали участі в таких конфліктах, як війна в Україні. Натомість цим особам було запропоновано можливість приєднатися до «ГардСервісу».

Повідомляється, що штаб-квартира «ГардСервіс» знаходиться у Мар'їні Гірці Мінської області та діє на базі колишнього центру спеціальної підготовки «Динамо».

Основним завданням цієї ПВК, зважаючи на все, є придушення опозиційних сил у разі виникнення політично невигідної для Лукашенка ситуації. «ГардСервіс» була офіційно створена у 2019 році спеціальним указом Лукашенка та, як повідомляється, підтримує регулярну співпрацю з Групою Вагнера.

Так, цей поворот подій явно натякає на те, що Лукашенко вирішив перестрахуватися, оскільки диктатор уже давно показав, що він являє собою насправді.

Популярні новини зараз

Три найсильніші молитви на Радоницю: як треба згадати близьких

Показати ще

Читайте також:

Це якесь сімейне прокляття: у дочки Заворотнюк розпочалися серйозні життєві проблеми

Ця страва точно стане однією з улюблених: рецепт сосисок з цвітною капустою і квасолею в томатному соусі.

Що потрібно зробити з машиною восени, щоб не нарватися на неприємності у холоди