Поряд з іранськими "Шахедами" російські загарбники почали активно застосовувати так звані бомби, що планують. Цей вид боєприпасів є небезпечним, зокрема, для українських систем ППО.

Про те, чим такі небезпечні ці бомби, розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону, передає ТСН .

Він зазначив, що такі бомби використовуються російськими окупантами на всій лінії розмежування.

"Ніякого затишшя немає. Авіація ворога, на жаль, працює і вчора не раз говорили в новинах, що почали застосовувати плануючі бомби, які можуть летіти десятки кілометрів, до 70 км приблизну відстань. Противник застосовує 10-15 до 20 бомб за день по всій лінії розмежування з літаків Су-35, Су-34, які не входять до зони поразки нашої ППО, і це для нас нова така загроза, на яку потрібно оперативно реагувати", - розповів Ігнат.

Він також зазначив, що на російські літаки, які скидають ці бомби, можна вплинути.

"Щоб ці літаки відігнати якнайдалі від наших кордонів нам потрібні далекобійні системи та засоби ППО такі як Patriot і, безумовно, хочеться нам винищувачів, які можуть застосовувати ракети класу повітря-повітря на великих відстанях", - зазначив він.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Депутат Пушкаренко розповів, що після «виборів» президента РФ легітимність путіна сумнівна

Безкоштовні газові лічильники: хто з українців зможе отримати новий пристрій

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Показати ще

Раніше повідомлялося, що для ударів по Сумській області в ніч проти 24 березня РФ використала свої аналоги американських плануючих бомб JDAM-ER.

Зазначається, що аналог вперше застосували по окупованому Донецьку 12 березня, коли ця авіабомба впала в північно-західному районі міста. А за інформацією від командування Повітряних сил ЗСУ, російські війська скинули 11 плануючих бомб, як мінімум частина з яких є саме аналогами JDAM-ER.

Читайте також:

"Їдь у свій Бахмут": у Буковелі відпочиваючий нахами українському захиснику. Відео .

Діти з'їдають по 5 штук: як приготувати оладки повітря на йогурті. Золотиста скоринка дивовижна .

Ядерний удар по Москві: астролог розповів, як ЗСУ спалять Кремль та Путіна .