Починається сезон посадки картоплі, багато дачників та городників сподіваються, що цього разу врожай буде набагато кращим, ніж минулого року. Люди діляться секретами, вишукують різні поради та рекомендації.

Одна з таких порад полягає у надрізанні картоплі перед посадкою. Що це вам дасть.

Надрізати картоплю перед посадкою необхідно для того, щоб стимулювати зростання паростків та збільшити врожайність.

При надрізанні відбувається активація додаткових бруньок, які розташовані на поверхні бульби. Коли бульба знаходиться в грунті, паростки виростатимуть із цих додаткових бруньок, що дозволить отримати більшу кількість рослин і, відповідно, більший урожай.

Надрізати картоплю слід за 1-2 тижні до посадки, щоб дати бульбам час висохнути і зажити надрізи, інакше вони можуть гнити або заражатись хворобами. Рекомендується надрізати картопляні бульби за допомогою гострого ножа або спеціального інструменту, обробленого антисептиком, щоб уникнути зараження хворобами та грибками.

Що ще потрібно знати про пророщування паростків:

Популярні новини зараз

Депутат Пушкаренко розповів, що після «виборів» президента РФ легітимність путіна сумнівна

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Так роблять в дорогих ресторанах: як приготувати соковиту курячу грудку. Рецепт

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

Щоб бульби дали дружні та рясні сходи, перед висадкою в ґрунт їх слід проростити. Зазвичай для цього використовують один із таких способів.

Сухий. Картоплю розсипають у світлому приміщенні, в якому підтримується температура 15-18 градусів і витримують протягом 3-4 тижнів. За цей час на бульбах з'являються міцні паростки.

Вологий. Бульби засипають зволоженою тирсою або торфом і витримують при температурі не вище 15 градусів протягом 2-3 тижнів. За цей час з'являються міцні паростки та розвинені коріння.

Комбінований. Картоплю спочатку пророщують на світлі до появи паростків, потім покривають вологим субстратом для розвитку корінців.

Швидкий. Картоплю розсипають у світлому приміщенні за температури 10 градусів, потім протягом 3 днів підвищують температуру на 5 градусів. Зачатки паростків з'являються протягом 4-5 днів.

Читайте також:

Його просто приберуть: колишній голова ЦРУ розповів, що зроблять із Путіним.

З'явилося відео, де священик московського патріархату напав на хлопчика з українським прапором.

Дуже ніжно та незвичайно: рецепт запіканки з гречки та сиру.