Кожен городник знає, що боротьба з бур'янами під час росту та розвитку рослин – це дуже виснажливе та нестерпне заняття. При цьому вони знову і знову з'являються на грядках і квітниках, незважаючи на всі відчайдушні зусилля прополки городу. Як виявилося, боротися з бур'янами можна і за допомогою звичайного паперу.

Так, газети та картон, залишки від паперових шпалер та інший папір, що дихає, можна використовувати замість мульчі. Виявляється, це відмінний захист від зростання бур'яну, під ним довгий час залишається волога, що добре кореневий і позбавляє регулярного прополювання.

Особливості мульчування папером

За допомогою садового ножа прорізаємо отвір у папері, далі висаджуємо рослини як завжди, а зайвий простір засипте пухкою землею і злегка утрамбуйте.

Якщо ви сієте дрібне насіння (морква, салат та інші) рядками, можна розрізати лінію в папері, посіяти, а потім покрити їх шаром землі.

Папір, що використовується в поєднанні з деревною стружкою або солом'яною мульчею, утворює чудову садову грядку, практично вільну від бур'янів.

Популярні новини зараз

Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою

Навіть "смужку" показала: відома українська блогерка похвалилася "дорослими фото"

Показати ще

важливо!

  • Папір потрібно зафіксувати на місці і не допускати, щоб його здуло та порвало.
  • Якщо папір щільний, його можна попередньо замочити водою, або відразу на грядку і потім побризкати шлангом або полити з лійки. Газету краще розкладати в 5 шарів - через такий шар газети бур'ян не проросте, слимаки там не заведуть.

Читайте також:

Ви будете здивовані результатом: навіщо на ніч в унітаз кладуть зубчики часнику

Виросте розміром із кулак: що потрібно підсипати в лунку перед посадкою озимого часнику

Не викидайте лушпиння від часнику: ось як воно допомагає зберегти врожай