Нещодавно стало відомо, що НАТО має намір провести наймасштабніші військові навчання з часів холодної війни, щоб відпрацювати сценарій нападу Росії. Передбачається, що у маневрах Steadfast Defender, які триватимуть чотири місяці на території семи країн, буде задіяно близько 90 тисяч військових. Влада Білорусі на цю подію запрошення не отримала і Лукашенко не на жарт розсердився.

Про те, що Білорусь образилась на блок НАТО, повідомив голова департаменту міжнародного військового співробітництва Міноборони Білорусі Валерій Ревенко. Він звинуватив Альянс у невиконанні Віденського документа ОБСЄ.

"Ні повідомлення, ні запрошення на навчання Білорусь не отримувала", – поскаржився білорус.

Ревенко не уточнив, кого саме мало попередити НАТО. Між іншим, Альянс разом з країнами Заходу неодноразово заявляли, що не визнають чинний режим Білорусі легітимним. А переважна більшість функціонерів РБ перебувають під санкціями.

За словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, навчання Steadfast Defender ("Стійкий захисник") розпочнуться найближчим часом і триватимуть до кінця травня на території семи країн – Польщі, Естонії, Литви, Латвії, Румунії, Німеччини та Норвегії.

У маневрах збираються задіяти близько 90 тисяч осіб (наприклад, відомо, що Британія відправить 20 тисяч військових), а також 50 кораблів (від авіаносців до есмінців), понад 80 винищувачів, вертольотів та безпілотників, щонайменше 1,1 тисячі бойових машин (включаючи 133 танка та 533 бойові машини піхоти).

Популярні новини зараз

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

Пляшка коли та 5 літрів води: названий спосіб, який допоможе швидко позбутися колорадського жука

Путін на це не очікував: ударів по Росії буде набагато більше, що відомо

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Показати ще

Читайте також:

Повстання в Росії продовжуються: дружини мобілізованих вже приїхали до приймальні Путіна

Оце його понесло: Лукашенко вже розповів, як поставив на місце весь світ, отримавши "подарунок" від Путіна

Це повний крах: на Сахаліні вже почалася повна криза через Путіна. Перші подробиці

Росіян знову відправлятимуть на Колиму до таборів, якщо вони не згодні з Путіним. Відео