В Україні у січні-лютому очікується зростання цін на продукти. Подорожчання становитиме приблизно 5-7% через сезонні фактори, що впливають на молочну, м'ясну та овочеву продукцію.

Такий прогноз озвучив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук у коментарі УНН. За його словами, поки що немає фактів, які передбачають швидке зростання цін на продукти харчування.

При цьому ціни можуть зрости на 5-7% через вплив сезонного фактора, що зачіпає молочні продукти, м'ясні вироби та овочеві культури.

"Різкого підняття цін не буде, тому що фактів, які б призвели до зростання цін, поки що немає. Інфляція контрольована. Єдине, що може частково відбитися на цінах, це курс гривні до долара”, – сказав Марчук.

Він додав, що коливання курсу можуть вплинути на імпортну продукцію. "Всередині факторів подорожчання немає. Хіба що фактор сезонності: збирання та зберігання овочів, електроенергія. У середньому протягом січня-лютого передбачається зростання цін на не більше 5-7%», — додав заступник голови ради.

Експерт зазначив, що можуть зрости ціни на овочі, молоко та м'ясну продукцію. Причина подорожчання овочевої групи – сезонний фактор.

Популярні новини зараз

Темна сторона Зодіаку: які демони керують твоїм знаком і як навчитися танцювати з ними

Рецепт осіннього печива-грибочків, які тануть у роті: зробіть його у листопаді та підніміть собі настрій

Головна помилка городників: чому слимаків треба ловити не вночі, а при світлі дня

Зима без попередження: синоптики розповіли, коли Україну накриє мороз та перший сніг, прогноз погоди на листопад

Показати ще

"Молочка також цінується тому, що поки не сезон, і, відповідно, великий дефіцит від домашнього господарства. Попит є на нього (молоко – Ред.), а задовольнити такий попит дуже важко. Ну і м'ясна продукція. Також є фактор сезонності. Він пов'язаний із війною, забезпечення заготівлею кормів, які потрібно також утримувати”, – підсумував Марчук.

Читайте також:

Тепер він точно не протікатиме: як правильно закрити пакет для запікання за допомогою однієї хитрощі

Від них неможливо відірватися: пиріжки з капустою із тонкого хрусткого тіста, які називають "Сигари"

Від магазинних ви точно відмовитеся: як правильно виростити помідори на підвіконні та чим їх поливати