Тендер на закупівлю Києвом скляних автобусних зупинок під час війни викликав обурення серед українців, що призвело до численних звернень до Державної аудиторської служби за відповіддю.

Про закупівлю в системі електронних торгів "Прозоро" оголосила компанія "Київпастранс" на придбання "сучасних павільйонів очікування".

Про це повідомляє «epravda»

За 8,3 млн грн комунальне підприємство збиралося придбати 30 скляних автобусних зупинок з металевим каркасом, скляним дахом, скляними задньою та бічними стінками. Повідомлення про проведення тендеру було розміщено 20 грудня 2023 року, а до 2 січня 2024 року було визначено переможця – єдину компанію-учасника «МонтажБуд 77».

Рішення виділити кошти на скляні автобусні зупинки під час війни, що триває, викликало різку реакцію громадськості. На тендер 4-5 січня було подано обурені заяви, в яких громадяни наголошували на необхідності спрямування ресурсів на оборону, зокрема на підтримку Збройних Сил.

Було висловлено побоювання з приводу доцільності витрачання значних коштів на скляні автобусні зупинки під час війни, при цьому висловлювалися припущення, що ці гроші можна було б краще використати для придбання необхідного військового обладнання, такого як дрони.

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

"Гроші на оборону! На ЗСУ! Києву скляні зупинки не потрібні під час війни. Купуйте краще дрони для ЗСУ. Зупинки мають забезпечити хоча б захист від уламків на випадок обстрілу, не кажучи вже про те, що витрачати такі величезні кошти за умови дефіциту на фронті – взагалі знущання", - пишуть обурені українці.

Станом на 5 січня 2024 року Державна аудиторська служба не відреагувала на стурбованість громадськості. Зазначається, що термін подання скарг "Київпастранс" обмежив 30 грудня 2023 року.

Читайте також:

Пенсіонерам розповіли, як отримати додаткові безкоштовні LED-лампи

Жарти під крапельницею: як Володимир Дантес перетворив медичну процедуру на веселе побачення

Залишаєтеся без грошей: українських автомобілістів попередили про серйозну аферу