Нещодавнє наукове дослідження виявило чіткий зв'язок між використанням звичайних слухових апаратів та зменшенням ймовірності смерті протягом десяти років.

Нове дослідження, що охоплює медичні дані 10 000 дорослих, показало, що з 1700 осіб із втратою слуху ті, хто використовував слухові апарати хоча б раз на тиждень, знизили ризик смерті на 24% протягом десяти років порівняно з тими, хто рідко чи зовсім не користувався ними. Про це пише ABC News.

Хоча дослідження не встановлює точну причину, передбачається, що використання слухових апаратів може скорочувати ризик смерті, полегшуючи такі супутні стани, як соціальна ізоляція, знижена когнітивна функція та депресія. Це наголошує на важливості здоров'я слуху для загального благополуччя.

Лише 13 % дорослих із проблемами слуху, що у цьому дослідженні, систематично використовували слухові апарати, що може бути пов'язані з різними труднощами. Висока вартість і необхідність частої заміни роблять слухові апарати значним фінансовим вкладенням. Ще одним бар'єром є обмежена доступність, тому що для правильного налаштування потрібні часті візити до лікаря.

Для подолання цих проблем внесено нещодавні зміни, такі як запровадження безрецептурних слухових апаратів, з метою зробити цю технологію більш доступною та бюджетною. У той час, як деякі фахівці розглядають безрецептурні слухові апарати як крок до більш складних методів лікування, інші залишаються скептично налаштованими щодо їх ефективності.

Зі збільшенням зростаючого числа літнього населення та поширення проблем зі слухом, створення доступних та бюджетних слухових апаратів стає більш актуальним, ніж будь-коли.

Популярні новини зараз

Не потрапіть на прийом: як українців обманюють при оренді квартир

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою

Показати ще

Нове дослідження наголошує на необхідності постійного інформування та впровадження інновацій у сфері слухопротезування.

Читайте також:

Шлях до здоров'я та довголіття: як наші звички впливають на тривалість життя

Секрет довголіття: чому регулярність сну знижує ризик смерті

Секрети довголіття: 100-річний дієтолог поділився порадами для здоров'я та енергії