Експерти виділили корисні продукти, які не тільки радують смакові рецептори, але й сприяють підтримці дієти та боротьбі із зайвою вагою. Дієтологи і медики закликають пам'ятати, що в процесі схуднення важлива математика - калорії, що споживаються, повинні бути менше, ніж спалювані. У цьому вам можуть допомогти продукти, що забезпечують насичення та активізують метаболізм.

Про це пишеWebMD.

  1. Квасоля: Квасоля – доступний, ситний та універсальний продукт, відмінне джерело білка. Клітковина у квасолі забезпечує тривале відчуття ситості, запобігаючи переїданню.

  2. Суп: Стартувати трапезу з чашки супу може знизити загальне споживання їжі. Важливо вибирати супи на бульйонах з мінімальним вмістом калорій, відмовившись від добавок у вигляді вершків та олії.

  3. Темний шоколад: Замість молочного шоколаду віддайте перевагу невеликим шматочкам темного шоколаду. Дослідження показують, що любителі темного шоколаду споживають на 15% менше їжі після його вживання, аніж ті, хто обирає молочний варіант.

  4. Овочеве пюре: Додавання пюре з цвітної капусти та цукіні до страв допомагає знизити калорійність, зберігаючи смачність. Ці овочі надають страві насиченості, сприяючи зниженню загального споживання калорій.

    Популярні новини зараз

    Як не втратити десятки тисяч після демобілізації: військовим розкрили головний підводний камінь виплат

    Наталія Могилевська нарешті розкрила, чому приховує обличчя доньок: правда шокувала фанатів

    Який ти у гарному настрої: дивовижні риси кожного знаку Зодіаку

    З пенсійних карток зникають десятки тисяч гривень: клієнти Ощадбанку залишаються без грошей

    Показати ще
  5. Йогурт з ягодами: Сніданок, багатий на білок, може запобігти перекушування протягом дня. Йогурт із ягодами надає необхідну кількість білка, допомагаючи контролювати апетит.

  6. Горіхи: Невелика порція горіхів, таких як мигдаль, арахіс, волоський горіх або пекан, може допомогти зменшити кількість споживаної їжі в наступні прийоми їжі.

  7. Яблука (зі шкіркою): Відмова від яблучного соку на користь цілісних яблук зі шкіркою допомагає вгамувати апетит, завдяки багатому вмісту клітковини.

  8. Йогурт: Незалежно від переваг у плані грецького або традиційного йогурту, його включення до раціону може сприяти скиданню зайвої ваги.

  9. Грейпфрут: Грейпфрут може підтримати процес схуднення, особливо в осіб із ризиком розвитку діабету. Вживання половини грейпфрута перед їдою пов'язане зі втратою ваги в середньому 3,5 фунта за 12 тижнів. Однак варто врахувати, що грейпфрут та його сік можуть взаємодіяти з деякими ліками, тому необхідно бути обережним.