Кардіологи вважають, що гречана і пшоняна каші є дуже корисними для людей похилого віку і тих, хто має проблеми із серцево-судинною системою.

Про це пише "ТСН".

Гречку вважають царицею круп. Вона екологічно чиста, тому що не піддається генній модифікації та обробці хімікатами. Лікарі рекомендують вживати гречану кашу не менше трьох разів на тиждень, тому що користь від неї для організму величезна.

Зміцнює серцево-судинну систему. Гречка містить велику кількість заліза, що забезпечує нормальну роботу серця та судин. Рутина, що міститься у крупі, знижує ризик різних серцевих захворювань та зміцнює судини. Гречка також допомагає очистити судини та знизити рівень шкідливого холестерину в крові. Кардіологи рекомендують вживати цю кашу тим, хто переніс операцію на серці, особам похилого віку та вагітним жінкам.

Знижує рівень цукру на крові. Гречана каша має низький глікемічний індекс, що допомагає знизити рівень цукру на крові. Тому її корисно вживати тим, хто страждає на діабет другого типу.

Допомагає у схудненні. Каша з гречки дуже поживна і містить лише 110 калорій на 100 грамів. Вона насичує організм і дарує енергію на тривалий час. Крім того, гречка має сечогінну властивість, що сприяє виведенню токсинів з організму.

Популярні новини зараз

Не накладайте на хату біду: чому в жодному разі тапочки не можна ставити хрест-навхрест

Готуйтесь до великих витрат: тепер доведеться заплатити навіть за старі радянські квартири

Соковиті, ніжні та апетитні: рецепт справжніх травневих голубців

Їздила Хрещатиком: у мережі показали фото рідкісної української маршрутки "Старт" з 60-х років

Показати ще

Покращує процеси травлення. Каша з гречки корисна для тих, хто стикається з проблемами ШКТ. Крупа містить клітковину та крохмаль, тому сприяє лікуванню запорів та метеоризму. Нікотинова кислота прискорює обмін речовин, сприяючи синтезу білків, жирів та вуглеводів. Регулярне вживання гречаної каші допомагає запобігати раку кишківника.

Покращує стан шкіри, волосся та нігтів. Завдяки вмісту цинку, вітамінів групи В і А, гречка сприяє зміцненню нігтів і волосся, робить його еластичним і блискучим. Крім того, гречка містить кальцій, який зміцнює зуби та кістки. Рутин забезпечує захист шкіри від УФ-променів. Марганець, антиоксиданти та флавоноїди уповільнюють процеси старіння шкіри, запобігаючи появі зморшок.

Знімає стрес і покращує сон. Гречка містить вітамін В12, який заспокійливо впливає на нервову систему. Лікарі рекомендують вживати її під час стресових та депресивних станів, оскільки вона здатна нормалізувати роботу нервової системи та покращити якість сну.

Чим корисна пшоняна каша?

Пшоно збагачене поліненасиченими жирними кислотами, що сприяє уповільненню накопичення жирів, регулює рівень цукру в крові та покращує шкіру. Завдяки вітамінам В, Е, РР, D, амінокислотам та клітковині, воно сприяє виведенню токсинів з організму.

Основні переваги пшоняної каші:

Підтримує роботу серцево-судинної системи через вміст калію та магнію, нормалізує серцевий ритм та зміцнює судини. Також знижує холестерин і запобігає утворенню бляшок.

Забезпечує довге насичення та додає енергії за низької калорійності, що робить її дружньою для фігури. Покращує стан нервової системи, допомагає протистояти депресії, через що її часто називають "продуктом спокою".

Ефективно очищає організм від токсинів, у тому числі від важких металів, що особливо цінно при прийманні антибіотиків. З вдячністю вітамінам групи В покращує пам'ять. Уповільнює прояви старіння шкіри, усуває почервоніння та висипання.

Підтримує здоров'я кісток, нігтів та волосся. Сприяє відновленню м'язів після фізичних навантажень.

Читайте також:

Зіпсують ваше здоров'я та зовнішній вигляд: які каші на сніданок насправді шкідливі – мало хто знає

Найгірша отрута: доктор Комаровський назвав найшкідливішу кашу

Для здоров'я, краси та активного дня: названо найкорисніші каші для сніданку