Стало відомо, що частина школярів Київщини підуть на зимові канікули 1 січня 2024 року.

Про це повідомила заступник голови Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко під час брифінгу.

"Громади запланували провести дво- та тритижневі канікули. Наприклад, 45 громад розпочнуть свої канікули з 25 грудня, 24 громади навчатимуться до 29 грудня, тож канікули у школах розпочнуться з 1 січня 2024 року. Учні 341 закладу, це 54% від загальної кількості шкіл, матимуть двотижневі канікули. А 286 шкіл, це 46%, матимуть канікули, тривалість яких становитиме три тижні”, – зазначила чиновник.

Нагадаємо, що у зв'язку з рішенням Міністерства освіти і науки України дати та тривалість канікул визначаються окремо кожною громадою та навчальним закладом.

Вона додала, що збільшена тривалість зимових канікул пов'язана з тим, що частина громад не проводила осінніх, щоб оптимальніше використовувати теплу пору року. Зокрема, Осипенко наголосила, що всі новорічно-різдвяні заходи мають проводитися з чітким дотриманням вимог безпеки та рекомендацій оперативного штабу ради оборони Київської області.

"Все це буде зроблено для того, щоб уникнути ситуацій, що загрожують життю та здоров'ю учасників освітнього процесу. Кількість учасників новорічних святкувань не може перевищувати кількість місць у укритті. Керівники закладів мають організувати проведення свят таким чином, щоб усі діяли згідно з алгоритмом при отриманні сигналу повітряної тривоги”, – зазначила заступник голови КОДА.

Популярні новини зараз

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт

Показати ще

Читайте також:

Батьків попередили: як тепер можна отримати медичну довідку для зарахування дитини до садка чи школи

Батьків попередили про нові правила медоглядів у школах: що зміниться для дітей

Українські школярі тепер зможуть здобувати стипендії: кому виплатять

Батьків попередили: змінилися правила підсумкової атестації для випускників шкіл