Відключення світла через обстріл росіян - дуже болюча тема для всіх українців. Ще б пак, за наказом Кремля російські військові день за днем ​​завдають ударів по критичній інфраструктурі України, щоб залишити українців без світла, тепла та води. Так, внаслідок ворожих ракетних ударів минулої зими було серйозно пошкоджено близько 63% обладнання, необхідного для стабільного проходження осінньо-зимового періоду. На цей рік за допомогою іноземних партнерів Україна значно краще готова до таких атак, проте ніхто не може гарантувати, що відключення електрики не буде.

І справді, українців не раз влада попереджала про складні осені та зиму 2023-2024 років та можливі відключення світла у разі нових російських атак. Щоб зникнення електроенергії не застало нікого зненацька, слід заздалегідь підготувати набір екстреної допомоги: ліхтарик, батарейки, додаткові джерела енергії (павербанки), готівку та інше.

До речі, киянам та гостям столиці в інформаційному плані легше, ніж будь-кому.

Так, стало відомо, що мешканці Києва зможуть отримувати інформацію про стабілізаційні або екстрені відключення світла через додаток "Київ Цифровий". Для цього, зокрема, необхідно оновити мобільний додаток.

"Дізнайтеся про відключення світла в програмі. Поєднали зусилля з "ДТЕК Київські електромережі", щоб ви першими були в курсі стабілізаційних та екстрених відключень. Нині ці відключення не застосовуються. Але якщо вони будуть – вам першим повідомить "Київ Цифровий", – повідомили в прес-службі розробника " Київ Цифровий".

Інформація, до речі, надходитиме цілодобово.

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

"Також у програмі з'являться повідомлення про завершення таких вимкнень або про зміну графіка відключень вашої групи. Поки йдеться лише про екстрені та стабілізаційні відключення, надалі планується запустити повідомлення про планові роботи та аварії в електромережах”, – йдеться у повідомленні.

У компанії ДТЕК Київські електромережі розповіли, як можна підключити цю послугу.

Отже, щоб підключити повідомлення на смартфоні необхідно:

  • оновити додаток «Київ Цифровий» на iOS або Android і відкрити його;
  • відкрити К - Комунальні послуги - ДТЕК Світло;
  • додати адресу, якщо вона не збереглася автоматично.

Отримувати повідомлення та переглядати актуальний графік вимкнень можна у будь-який момент. Також користувачі зможуть включити режим "Не турбувати вночі".

Нагадаємо, станом на 8 грудня 2023 року в енергетичній системі України склалася важка ситуація. Насамперед це викликано нічними пошкодженнями під час ракетних ударів електростанцій та високовольтної мережі.

Ситуація також ускладнюють погодні умови: у багатьох регіонах на заході країни мороз, дощ зі снігом та сильні пориви вітру спричиняють зледеніння проводів та їх пошкодження.

На тлі таких складнощів у кількох областях уже введено режим аварійних відключень.

Читайте також:

Як дізнатися, чи буде у вашому будинку інтернет, якщо повністю відключать електрику. З'явилася спеціальна картка

Будьте до цього готові: через дефіцит електрики названо критичний годинник, коли потрібно економити

Що потрібно зробити, щоб холодильник споживав набагато менше електрики: ці поради точно знадобляться

Як заощадити на оплаті електрики: прості поради, які врятують ваш гаманець