У Верховній Раді обговорюють питання щодо можливості вручення повісток через електронну пошту та рекомендованим листом.

Про це заявив представник президента у Раді, член комітету з питань національної безпеки та оборони Федір Вениславський в інтерв'ю «РБК-Україна».

«Законопроект стосується безпосередньо питань мобілізації — він так і називається: проект закону України щодо внесення змін до деяких законодавчих актів, пов'язаних із удосконаленням питань мобілізації, військового обліку, проходження військової служби. У законопроекті ми плануємо прописати можливість вручення повістки не лише особисто під розписку, а й через електронну пошту та рекомендованим листом», — заявив Веніславський.

Тобто, за його словами, повідомлення про надходження рекомендованого листа надходить до поштової скриньки, а вже сам лист із повісткою мають видати людині особисто в руки відповідними представниками поштових служб.

"Це так звана публічна повістка", - додав він.

Щодо актуальності електронних поштових скриньок, то в Україні вже фактично діє електронний кабінет військовозобов'язаних та призовників, який міститиме всі ідентифікаційні дані.

«Ці норми мають спростити отримання повістки та не дозволяти людям зловживати тим, що він нібито не отримує повістку і не порушує закон»,— пояснює Веніславський.

Він розповів, що «ці норми є у законопроекті, який ще напрацьовують.

Популярні новини зараз

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Показати ще

«Він ще не зареєстрований. Дискусії ще продовжуються. Однак є всі шанси зареєструвати цей документ у фінальному вигляді вже до кінця цього тижня», - сказав він.

Читайте також:

Українцям розповіли про нові відстрочки: що зміниться в мобілізації і кого не чіпатимуть

Мобілізація у грудні: хто отримає відстрочку та що потрібно знати. Важливі правила

Хто підлягає заклику до ЗСУ і чи будуть зміни до правил мобілізації з 1 грудня: кому і до чого потрібно підготуватися

Відстрочки від мобілізації хочуть скасувати для ще однієї категорії: кому почнуть розсилати повістки