У середу, 20 вересня, в районі селища Колодязний Воронезької області РФ зазнав аварії російський винищувач-бомбардувальник Су-34. Саме ці літаки активно застосовуються, зокрема, російськими Повітряно-космічними силами у зоні СВО.

Як зазначили у Міноборони, політ виконувався без боєкомплекту, оскільки військовий борт виконував навчально-тренувальний політ.

20 вересня 2023 року у Воронезькій області близько 10:00 при виконанні планового навчально-тренувального польоту зазнав аварії літак Су-34. Аварія сталася далеко від населених пунктів, руйнувань на землі немає. ні", - заявили у відомстві.

Аварія сталася рано-вранці, а її причиною могла стати технічна несправність. І справді, Тelegram-канал 112 з посиланням на власне джерело написав, що у винищувача відмовила стійка шасі.

Двом членам екіпажу довелося катапультуватися та їх евакуювали.

На опублікованих пропагандистами фотографіях видно, що після падіння російський винищувач спалахнув

Популярні новини зараз

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Два "огірка" в один ріт: Леся Нікітюк злила "хмільне" відео про вибрики найближчого чоловіка

Показати ще

За словами місцевих мешканців, вибуху чути не було.

Посилання:

  • Су-34 (за класифікацією НАТО – Fullback) – двомісний всепогодний фронтовий бомбардувальник.
  • Винищувач-бомбардувальник Су-34 розробляли з середини 1980-х років у Досвідченому конструкторському бюро імені П. О. Сухого. Машину прийняли на озброєння 2014-го.
  • Су-34 призначений для завдання ракетно-бомбових ударів по наземних цілях, а також ураження повітряних цілей. Озброєння літака включає вбудовану 30-міліметрову авіаційну гармату зі 180 снарядами, керовані ракети "повітря - повітря" різних типів, керовані ракети "повітря - поверхня", авіаційні бомби, у тому числі кориговані, разові бомбові касети та некеровані снаряди.

За останній тиждень це вже друга авіакатастрофа від Міноборони. Так, 12 вересня відомство повідомило про катастрофу Су-24 у Волгоградській області. Тоді літак також виконував навчально-тренувальний політ та впав у безлюдній місцевості. В адміністрації Калачівського району заявили, що жертв та руйнувань не було.

Читайте також:

Штраф у 40 тисяч гривень та позбавлення водійських прав: чим ризикують жителі дач та сіл

Усі довго чекали на цю виставку: художник вкрав майже 3 мільйони гривень і показав усім порожні полотна

Цього ще не вистачало: ЗМІ розповіли про дефіцит дизельного палива. Солярку дозволить собі не кожен