Народна мудрість стверджує, що цибуля від семи недуг. І це справді так. У ньому багато вітамінів, хімічних речовин. Цибулю використовують у кулінарії, косметології, побутових цілях. Городники люблять вирощувати та зберігати цей овоч. Однак дуже часто при зберіганні цибуля починає проростати чи гнити. Так відбувається тому, що всі ігнорують важливі поради щодо процесу зберігання.
- викопування недозрілих чи перезрілих плодів
 - недотримання показників температури та вологості при зборі
 - збирання цибулі за сирої погоди
 - різке коливання температури при перенесенні цибулин з городу до будинку
 - низька обрізка бадилля. ...
 - ранній зріз пір'я.
 
Це лише мала дещиця помилок, які можуть робити городники при відправці цибулі в сховище.
Рекомендації щодо збирання цибулі
Як мінімум за 30 днів до збирання цибулі в залежності від сорту припиняється полив культури. У цей час вологість потрібна найменше. На момент викопування врожаю земля повинна добре просохнути.
Найкраще збирати врожай сонячним днем. Тому городнику потрібно ознайомитися з прогнозом погоди та вибрати відповідний день. Сонячна погода гарантує збирання сухого врожаю. У разі чого прямо на грядці цибулю можна досушити. Та й очистити від землі в цьому випадку неважко.
Якщо цибулини потрапили під дощ, їх миють, знімають лушпиння, видаляють пір'я, зрізають коріння і просушують у приміщенні, що провітрюється. Через 15-20 діб на цибулі з'явиться нова золотиста шкірка.
Листопад із сюрпризом: в Україну повертається спека до +21°C, синоптики обіцяють "друге бабине літо"
Як проскочити польський кордон без черг: секрети автомобілістів у 2025 році
Манікюр, який принесе успіх у 2026: як задобрити Червону Вогняну Кінь у новорічну ніч
Соковиті сардельки у вершково-часниковому соусі під сирною скоринкою: рецепт, який точно урізноманітнить магазинне
Читайте також:
Цибуля буде твердою і свіжою кілька місяців: хитрощі правильного зберігання
Скільки можна зберігати оселедець під шубою, щоб не стало погано. Названо термін зберігання
Цей смак підкорить усю сім'ю: рецепт фаршированого перцю з бринзою та яйцем
