Ніхто не заперечуватиме, що домашня фіалка чудово вписується в будь-який інтер'єр. Ще б пак, завдяки своїм компактним розмірам, невибагливістю у догляді, багатої палітри кольорів суцвіть і листової частини ця трав'яниста рослина завоювала велику популярність у квітникарів. Ось тільки незважаючи на зовнішню красу, квітка оповита безліччю забобонів і прийме.

І справді, народна чутка приписує саме фіалці властивості порівняні з енергетичним "вампіризмом", особливо вночі, і низку інших негативних якостей. А ще народні прикмети свідчать, що фіалка — це квітка самотності.

Чому не можна тримати фіалки в будинку - прикмети

Досвідчені езотерики та маги впевнені, що людям, у яких розвинене "шосте почуття", не рекомендується приносити додому сенполію, бо вона:

  • руйнує сімейне життя;
  • енергетично впливає на чоловіків, змушуючи їх ходити "ліворуч";
  • витягає з людини сили;
  • провокує скандали та сварки;
  • випромінює жіночу енергетику, забираючи її в господарки будинку.

Чи безпечні фіалки в будинку - користь та шкода

Біологи називають такі квіти "сенполії" і кажуть, що вони вважаються неймовірно ефективним очисником повітря у квартирі. Вдень рослина виділяє багато кисню, а вночі – вуглекислого газу, тому у світлий час доби у приміщенні, де багато фіалок, дихати легше. Однак така властивість сама по собі підказує, чи можна тримати фіалки у спальні – звичайно ж, ні. Ваша необачність закінчиться поганим самопочуттям, безсонням, головними болями та кошмарними снами.

Популярні новини зараз

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

Де мають стояти фіалки в будинку – оптимальне місце

Фіалки в будинку за фен-шуй, та й за народними повір'ями, найкраще почуваються в дитячій кімнаті, налагоджуючи сон та самопочуття малюка. Також допустимо поставити квітку на кухні або у вітальні – рослина буде згладжувати конфлікти між домочадцями, радувати своїм ароматом та зовнішнім виглядом. Якщо за квіткою доглядати, то незабаром сім'я здобуде щастя, гармонію та матеріальний достаток.

Читайте також:

Енергетика у вашому будинку буде завжди поганою: названо 8 звичок, що притягають біди

Приносить удачу, береже від бід: чому треба тримати квіти лаванди у будинку

Терміново це викидайте: названі предмети, які притягують лихо до вашої оселі