Свіжа картопля - досить корисний продукт, який люблять практично всі. Однак трапляються випадки, коли його не варто їсти.

Один із таких — коли картопля проросла. Справа в тому, що у такого овочів корисні елементи вже втрачені.

Крім того, зелені паростки — ознака високого вмісту соланіну, токсичної хімічної сполуки, яка може спричинити нудоту, сонливість, інфекції нирок і навіть аритмію серця.

Зеленою картопля стає від з'єднання з повітрям та сонячними променями, що утворює хлорофіл. Сам по собі він нешкідливий, але під дією тепла та світла у картопле активно виробляються хімічні речовини, які прискорюють його розвиток.

Саме цей біологічний процес має негативні наслідки для людини.

Крім того, отруйні речовини в картоплі, що проросла, розподілені нерівномірно. Найбільша їхня концентрація — біля позеленілих ділянок та паростків.

Популярні новини зараз

"Живемо кожен своїм життям": Андрій Бєдняков вперше відверто розповів, чому не хоче повертатися до колишньої

Соковиті сардельки у вершково-часниковому соусі під сирною скоринкою: рецепт, який точно урізноманітнить магазинне

"Ох і бусан..." Леся Нікітюк вперше розповіла про сина й показала зворушливе фото

Чому городники масово саджають помідори в шкарпетки: божевільний лайфхак, який реально подвоює врожай

Показати ще

Зморщену, м'яку, пророслу картоплю з довгими паростками вживати не можна. Адже соланін уже проник глибоко всередину. Видалення паростків та зрізання шкірки нічого не змінить.

Читайте також:

Ваші помідори будуть кислими та недозрілими: не робіть цих помилок. Роз'яснення

Ви навряд чи здогадувалися: чому ваші помідори довго дозрівають і що потрібно зробити

Ви ними плюватиметеся: ось чому помідори можуть стати товстошкірими. Не повторюйте цю помилку