Свіжа картопля - досить корисний продукт, який люблять практично всі. Однак трапляються випадки, коли його не варто їсти.
Один із таких — коли картопля проросла. Справа в тому, що у такого овочів корисні елементи вже втрачені.
Крім того, зелені паростки — ознака високого вмісту соланіну, токсичної хімічної сполуки, яка може спричинити нудоту, сонливість, інфекції нирок і навіть аритмію серця.
Зеленою картопля стає від з'єднання з повітрям та сонячними променями, що утворює хлорофіл. Сам по собі він нешкідливий, але під дією тепла та світла у картопле активно виробляються хімічні речовини, які прискорюють його розвиток.
Саме цей біологічний процес має негативні наслідки для людини.
Крім того, отруйні речовини в картоплі, що проросла, розподілені нерівномірно. Найбільша їхня концентрація — біля позеленілих ділянок та паростків.
"Живемо кожен своїм життям": Андрій Бєдняков вперше відверто розповів, чому не хоче повертатися до колишньої
Соковиті сардельки у вершково-часниковому соусі під сирною скоринкою: рецепт, який точно урізноманітнить магазинне
"Ох і бусан..." Леся Нікітюк вперше розповіла про сина й показала зворушливе фото
Чому городники масово саджають помідори в шкарпетки: божевільний лайфхак, який реально подвоює врожай
Зморщену, м'яку, пророслу картоплю з довгими паростками вживати не можна. Адже соланін уже проник глибоко всередину. Видалення паростків та зрізання шкірки нічого не змінить.
Читайте також:
Ваші помідори будуть кислими та недозрілими: не робіть цих помилок. Роз'яснення
Ви навряд чи здогадувалися: чому ваші помідори довго дозрівають і що потрібно зробити
Ви ними плюватиметеся: ось чому помідори можуть стати товстошкірими. Не повторюйте цю помилку
 
