Свіжа картопля - досить корисний продукт, який люблять практично всі. Однак трапляються випадки, коли його не варто їсти.

Один із таких — коли картопля проросла. Справа в тому, що у такого овочів корисні елементи вже втрачені.

Крім того, зелені паростки — ознака високого вмісту соланіну, токсичної хімічної сполуки, яка може спричинити нудоту, сонливість, інфекції нирок і навіть аритмію серця.

Зеленою картопля стає від з'єднання з повітрям та сонячними променями, що утворює хлорофіл. Сам по собі він нешкідливий, але під дією тепла та світла у картопле активно виробляються хімічні речовини, які прискорюють його розвиток.

Саме цей біологічний процес має негативні наслідки для людини.

Крім того, отруйні речовини в картоплі, що проросла, розподілені нерівномірно. Найбільша їхня концентрація — біля позеленілих ділянок та паростків.

Популярні новини зараз

Ці три знаки Зодіаку зводять чоловіків з розуму: перед їхніми чарами неможливо встояти

"Я кликав дев’ятьох, а поїхала лише одна": Positiff розкрив, чому зірки бояться фронту

Маленький фанат поставив у глухий кут Олю Полякову: згадав її російські пісні прямо на сцені

Всесвіт шле вам таємні підказки: які знаки долі отримує кожен знак Зодіаку прямо зараз

Показати ще

Зморщену, м'яку, пророслу картоплю з довгими паростками вживати не можна. Адже соланін уже проник глибоко всередину. Видалення паростків та зрізання шкірки нічого не змінить.

Читайте також:

Ваші помідори будуть кислими та недозрілими: не робіть цих помилок. Роз'яснення

Ви навряд чи здогадувалися: чому ваші помідори довго дозрівають і що потрібно зробити

Ви ними плюватиметеся: ось чому помідори можуть стати товстошкірими. Не повторюйте цю помилку