Ні для кого не секрет, що весь світ мав надію на швидкий контрнаступ українців та закінчення війни вже у 2023 році. Ще б пак, у Крим українці хотіли увійти вже восени, проте ніхто не врахував, що російська сторона дуже добре підготувалася до цього контрнаступу, роблячи все можливе, щоб ускладнити просування. От і вийшло, що нині в Україні на фронті склалася далеко не ідеальна ситуація. Щоправда, незважаючи ні на що, США й надалі мають намір підтримувати Україну в цій війні. Більше того, представник Пентагону Патрік Райдер наголосив на високому професіоналізмі бійців ЗСУ.

Так, Патрік Райдер на брифінгу заявив, що ЗСУ скоїли диво, відкинувши росіян на оборонні позиції. Тому США мають намір продовжувати працювати з українськими військами, щоб надати їм необхідні можливості, включаючи навчання.

"Вони (ЗСУ – Ред.) у жорсткій боротьбі. Ми знали, вони знали з самого початку, що, незалежно від того, коли почнеться будь-який контрнаступ, це буде важка битва", - зазначив Райдер.

"Зробимо крок назад і визнаємо, що це далеко не ідеальна ситуація. Ніхто в здоровому глузді ніколи не побажав, щоб Росія вторглася в Україну, але вони це зробили. І українці, попри все, змогли відтіснити росіян на оборонну позицію, що саме по собі диво з огляду на стан української армії під час вторгнення Росії", - пояснив представник Міністерства оборони США.

За його словами, українські війська за дуже короткий проміжок часу змогли розробити та реалізувати видатні можливості та досягти визначних результатів у далеко не ідеальній ситуації.

"У майбутньому ми продовжимо консультуватися з ними, продовжимо навчати їх, щоб вони могли повернути собі суверенну територію та нарешті виграти цю битву", - резюмував Райдер.

Популярні новини зараз

Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт вінегрету в лаваші з додаванням квасолі

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Читайте також:

Від нього щось лишилося? Потужний удар по Кримському мосту. Над морем видніється "пекельний гриб". Відео

Будьте дуже уважні: українці виявляють у поштових скриньках платіжки за газ із російськими "сюрпризами"

Це була остання крапля: Зеленський зробив гучну заяву. Масове звільнення військкоматників