Член Центральної виборчої комісії Юрій Буглак виїхав із України за 12 днів до повномасштабного вторгнення і з того часу не повертався, він зберігає свою посаду.

Про це розповіли журналісти проекту Радіо Свобода "Схеми"

Як з'ясували журналісти, протягом усього 2022 року Буглак отримував зарплату та інші виплати – сумарно йому нарахували півтора мільйона гривень, у тому числі матеріальну допомогу з держбюджету "для вирішення соціально-побутових питань". З весни 2023 року член ЦВК взяв декретну відпустку із збереженням посади.

Сам Буглак у коментарі "Схемам" заявив, що має "особисті обставини", і на його думку він не порушував українських законів, тому що виїхав до вторгнення, а з його початком ЦВК перейшла на дистанційну роботу.

Буглак вилетів із аеропорту "Бориспіль" 12 лютого 2022 року рейсом до Стамбула. З наступного дня і по 9 березня у нього була запланована відпустка.

Він закінчився, але публічний службовець так і не повернувся до України. На рішення залишитися за кордоном не вплинув заклик президента Володимира Зеленського. 14 лютого 2022 року глава держави звернувся до "всіх представників держави", закликавши повернутися протягом 24 годин до України.

Популярні новини зараз

Вже тоді крали: з якоїсь американської машини повністю скопіювали "Волгу". Фото

"Приховуйте всі могили": у Росії заборонили ховати військових, яких привезли з України

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

Читайте також:

Якщо переселенець перебуває за кордоном: потрібно знати про новий порядок виплат ВПО

Увімкнув хитрість: як син відомої депутатки під шумок виїхав з України і не повернувся назад

Росіяни на це не очікували: в Україні розробили безпілотник-невидимку. Що про нього відомо