Ніхто не заперечуватиме, що в даний час грибок став дуже поширеним інфекційним захворюванням. Ще б пак, вченим відомо понад 50 різних видів цього збудника хвороби. Найчастіше може допомогти сода. І стосується це не лише здоров'я людини, а й рослин на городі.

Автор YouTube-блогу Dodaj, Umesi, Ispeci про садові та городні роботи в новому навчальному ролику розповіла, як ефективно використовувати соду у боротьбі з грибковими захворюваннями троянд, винограду та овочевих культур.

Так, за словами експертів, для виготовлення розчину необхідно змішати 1 ч. л. харчової соди з третьою частиною склянки оливкової олії та 1 ст. л. води.

Добре перемішавши всі інгредієнти, щоб сода повністю розчинилася, рідину необхідно перелити у розпилювач та обробити нею пошкоджені рослини.

"Якщо ви боретеся з грибковими захворюваннями рослин, обробляти цим розчином необхідно кожні два дні до повного одужання", – порадила авторка відео.

Сода проти шкідників капусти

Гусениці, що поїдають молоде листя капусти, здатні залишити городників без урожаю. Щоб цього не допустити, потрібно взяти рівні частини соди та борошна, перемішати і рівномірно розсипати по поверхні ґрунту та на самі рослини.

Сода як засіб від попелиці

Популярні новини зараз

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Показати ще

Під час цвітіння декоративних рослин та незадовго до збирання врожаю овочів та фруктів не рекомендується обприскувати культури хімічними препаратами. Якщо в цей період ваших зелених вихованців атакує попелиця, рясно обробіть їх содовим розчином: 12-15 г на 0,5 л води.

Незамінний засіб для винограду - та сама сода

У момент дозрівання ягід обприскуйте виноградник 5%-ним розчином харчової соди. Це допоможе збільшити цукристість плодів та захистить їх від сірої гнилі.

Читайте також:

Їх можна з'їсти 5 штук за раз: рецепт рулетиків "Олів'є" у лаваші. Такого ви ще не куштували

Начебто з грядки: як правильно зберігати цибулю, щоб вона постійно була свіжою. Спробуйте цей спосіб

Хрумкі та дуже незвичайні: рецепт кабачків по-корейськи від Євгена Клопотенка

Найкраще закривати компоти: в Україні різко подорожчає популярний напій