Багато садівників і дачників навіть не здогадуються, що причиною поганого врожаю можуть бути певні рослини і культури, що "сусідять" поряд з помідорами.

Поряд з помідорами не рекомендується садити такі рослини:

Картопля

Помідори та картопля належать до однієї родини рослин – пасльонових. Якщо їх садити поряд, підвищується ризик зараження обох рослин захворюваннями, такими як фітофтороз або вертицилоз.

Баклажани

Помідори та баклажани також належать до одного сімейства і можуть бути схильні до загальних шкідників і захворювань. Садити їх поряд може сприяти розповсюдженню цих проблем.

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

Квасоля та горох

Рослини-бобові, такі як квасоля та горох, можуть заражатись такими захворюваннями, як бактеріальна плямистість листя, які можуть передаватися на помідори.

Капуста

Помідори та капусту також не рекомендується садити поряд, оскільки можуть виникати проблеми зі шкідниками, такими як капустяна білянка.

Часник та цибуля

Часник і цибуля відлякують деяких шкідників, але можуть негативно впливати на зростання та розвиток помідорів, особливо якщо садити їх надто близько.

Крім того, важливо пам'ятати, що помідори не рекомендується поливати в пізні вечірні години. Справа в тому, що вологе листя та ґрунт у темний час доби можуть сприяти розвитку грибкових захворювань. Краще поливати рослини рано вранці, щоб вони встигли висохнути до вечора.

А ось у спекотні дні, особливо після полудня, полив помідорів може призвести до швидкого випаровування води та недостатнього вбирання ґрунту. Це може призвести до поверхневого зрошення коренів та можливого опіку рослин. Якщо полив необхідний, переважно проводити його рано-вранці або ввечері, коли температура нижче.

Читайте також:

Урожай помідорів та огірків вас здивує: спробуйте застосувати цю настойку на звичайному хлібі

Картопля виросте ще більше, ніж зазвичай: що потрібно зробити в серпні

Як дізнатися без синоптиків про наближення грози, граду та злив. Народні хитрощі