Після завершення пандемії COVID в Україні з 1 вересня Ощадбанк відновить процес фізичної ідентифікації пенсіонерів та отримувачів соцдопомоги, які є внутрішньо переміщеними особами (ВПО).

Про це повідомляє портал "obozrevatel"

Важливо повідомити, що невиконання цього процесу ідентифікації призведе до припинення платежу. Подробиці процедури розповіли у прес-службі Ощада.

Щоб зробити цю фізичну ідентифікацію фізособам дуже важливо особисто відвідати будь-яке відділення державного банку. Їм необхідно взяти з собою паспорт чи інший дійсний документ, що засвідчує особу, а також основну платіжну картку чи електронне пенсійне посвідчення (ЕПУ).

У процесі фізична особа надасть співробітнику банку свою банківську картку або EPU разом із документом, що засвідчує особу. Крім того, слід здійснювати зняття готівки або запит балансу через POS-термінал, який вимагає введення PIN-коду.

Якщо українці, які отримують пенсію або соцвиплати з числа ВПО, не пройдуть фізичну ідентифікацію, Ощад призупинить видаткові операції за їх картковими рахунками.

Популярні новини зараз

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Показати ще

Важливо зазначити, що рішення про припинення чи продовження нарахування пенсійних чи соцвиплат на карткові рахунки вимушених переселенців перебуває у віданні відповідних державних органів, відповідальних за такі соціальні виплати, заявили у фінустанові.

Читайте також:

Стоятиме під будинком: названі машини, на які майже неможливо знайти запчастини

Буде дуже спекотно: в Україну йде потужна спека, готуємося

Визволення України вже до кінця року: експерт розкрив деталі