У коментарі до видання «На пенсії» агроном Максим Васильєв поділився цінними порадами про те, як правильно видаляти листя з рослин томатів, щоб забезпечити найкращу якість плодів. Васильєв підкреслив, що видалення всіх листків з томатних кущів може перешкоджати виробленню цукрів та необхідних поживних речовин за допомогою фотосинтезу, що має вирішальне значення для загального стану здоров'я рослини та розвитку плодів.

Хоча може виникнути спокуса видалити все листя з надією на швидке дозрівання, це піддає плоди впливу прямих сонячних променів і може призвести до небажаних наслідків, таких як сонячний опік. Для досягнення оптимальних результатів Васильєв порадив вибірково видаляти листя, розташоване нижче першого грона плодів, і ті, що торкаються землі, щоб звести до мінімуму ризик грибкових захворювань.

Проріджування томатних кущів також може знадобитися для посилення провітрювання, але важливо не перестаратися і залишити рослини занадто оголеними. Васильєв рекомендував проводити видалення листя вранці у сонячний день, даючи достатньо часу для висихання зрізів протягом дня. Бажано уникати цієї процедури у похмуру, вологу чи прохолодну погоду та утримуватися від видалення листя у другій половині дня.

Дотримуючись цих рекомендацій, садівники можуть підтримувати баланс між видаленням листя та збереженням життєво важливих функцій рослини томату, що зрештою призводить до більш здорових та ароматних плодів.

Читайте також:

Росіяни в паніці: з'явилися подробиці потужних ударів Севастополем
У яких регіонах платять найвищі зарплати і на скільки вони виросли

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт вінегрету в лаваші з додаванням квасолі

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Показати ще

Такої солодкої та великої цибулі у вас ще не було: ось чим її треба підгодувати в липні