Сезон фруктів розпочався з певних проблем та труднощів. Поточний сезон став свідком наслідків вибуху на Каховській ГЕС та несприятливих погодних умов, які вплинули на врожай фруктів та ринкові ціни. Зокрема, виробництво абрикосів сильно постраждало через морозну погоду.

Про це повідомляє "ТСН"

Про це повідомила начальник відділу агрометеорології Тетяна Адаменко, повідомляє agronews.ua. Адаменко пояснила, що через велику кількість заморозків особливо постраждали ранньоквітучі фруктові дерева, такі як абрикоси. Такі умови роблять ці плоди сприйнятливими до грибкових захворювань.

Позитивним моментом є те, що ситуація здається більш сприятливою для плодоносних дерев, таких як яблуні та груші. Проте Адаменко наголосила, що витрати, пов'язані з лікуванням цих дерев від хвороб, можуть бути досить високими.

Щодо зерна, то тут ситуація виглядає порівняно краще. Вартість використання токсичних речовин для боротьби зі шкідниками та грибковими інфекціями у садах може бути значною. Повний обсяг реалізації таких заходів залишається невизначеним, а отже, результат сезону залежатиме від різних факторів, що впливають, вважає експерт.

Нині ціни на абрикоси коливаються від 55 до 80 гривень за кілограм. Варто зазначити, що економіст Олег Пензін спрогнозував суттєве зниження цін на овочі та фрукти для українських споживачів. Це очікуване зниження може призвести до зниження загальної вартості традиційних страв, таких як борщ.

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою

Показати ще

Читайте також:

Виглядає розкішно: на київських вулицях помітили незвичайний кросовер-купе від Peugeot. Фото

Захочеться з'їсти кілька порцій: рецепт запіканки з молодої картоплі та курки

У яких регіонах платять найвищі зарплати та на скільки вони виросли