В Україні готується до відкриття новий завод із виробництва бронетехніки, і за його відкриття відповідатиме німецький збройовий концерн Rheinmetall. Цю новину озвучили керівники Rheinmetall в інтерв'ю CNN. Генеральний директор концерну, Армін Паппергер, заявив, що вони очікують на запуск заводу вже через 12 тижнів.

Про це повідомляється на порталі «apostrophe»

Паппергер наголосив, що Україна має мати власне оборонне підприємство, щоб не залежати від допомоги західних партнерів. Він зазначив, що українці повинні вміти допомагати собі самим, а не постійно чекати на допомогу від європейців чи американців протягом десятиліть.

"(Громадяни України, - Ред.) повинні допомагати собі самі. Якщо вони постійно чекатимуть допомоги від європейців чи американців протягом наступних 10 чи 20 років... це неможливо", - каже він.

Вартість заводу оцінюється в 218 мільйонів доларів, і очікується, що він вироблятиме близько 400 танків на рік. Крім того, на заводі планується будівництво та ремонт німецьких бронетранспортерів Fuchs.

CNN зазначає, що такий крок з боку Rheinmetall допоможе зняти побоювання світових оборонних компаній щодо розміщення виробництва в Україні під час воєнних дій.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще

Rheinmetall – це німецька компанія, яка спеціалізується на виробництві танків, бронетранспортерів та іншої бронетехніки, а також на ремонті озброєння. Вони вже раніше передали українській армії 14 танків Leopard 2 від імені нідерландського уряду.

Читайте також:

"Розправлюся з кожною родиною": затримано мажора, який хвалився зв'язками та погрожував поліції Києва

У Держекоінспекції розповіли про серйозні збитки для екології: йдеться про трильйони

Майже "Запорожець": у мережі показали незвичайний Rolls-Royce Cullinan