З 1 липня в Україні автоматично було підвищено пенсії для деяких категорій громадян, включаючи чиновників та народних депутатів. Пенсійний фонд України офіційно повідомив про це, зазначивши, що перерахунок виплат було здійснено для 19 419 пенсіонерів.

Це повідомляє сайт «obozrevatel»

Відповідно до закону "Про державну службу", 16 989 пенсіонерам було підвищено пенсії в середньому на 1046,70 гривень. Закон "Про статус народного депутата України" спричинив підвищення пенсій 659 пенсіонерам на 1450,98 гривень, а закон "Про службу в органах місцевого самоврядування" - 1574 пенсіонерам на 634,89 гривень. У середньому розмір підвищення пенсій становив 1020,71 гривень. Цей перерахунок було виконано в рамках постанови Уряду України від 24 лютого 2023 року № 168 "Про індексацію пенсійних та страхових виплат та додаткові заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2023 році".

Раніше повідомлялося, що середня пенсія в Україні на початку року становила 4,6 тисячі гривень. Однак необхідних коштів для суттєвого збільшення виплат не вистачає. Також слід зазначити особливі групи пенсіонерів, включаючи прокурорів (середній розмір пенсії становить 21,5 тисяч гривень) та суддів (одержують 96 тисяч гривень). Пенсійний фонд регулярно відстежує розмір пенсій суддів щокварталу. Проте проблема полягає в тому, що звичайні українці та зазначені категорії пенсіонерів виходять на пенсію за різними правилами, що викликає нерівність та несправедливість у системі пенсійного забезпечення.

Читайте також:

Приховати не вдалося: Енріке Іглесіас нишком одружився з російською зіркою

Популярні новини зараз

Вам не вистачить відер для врожаю: що потрібно зробити наприкінці весни, щоб смородина вродила як ніколи

Українці сумують: під час бойового завдання не стало українського пілота, підполковника авіації

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт

Показати ще

Роздаватимете сусідам і робитимете ікру: що зробити з кабачками, щоб урожай був багатим

Потужний спалах на Сонці: чого очікувати та як готуватися до наслідків