Ніхто не заперечуватиме, що улюбленим фруктовим деревом скрізь, де клімат підходить для її вирощування, є яблуня. Ранні, середні, пізні, солодкі, кислі, з розлогою кроною та колоноподібні, яблуні займають перше місце серед плодових культур. Ось тільки часто буває так, що яблука опадають за 2-3 тижні до дозрівання без ознак шкідників та хвороб. Їсти їх не можна, тільки викинути. Причин, як виявилося, такого явища не так уже й багато.

Так, яблука улюблені у кожній сім'ї та необхідні протягом тривалого періоду. При цьому вони невибагливі у догляді.

Яблуням достатній помірний полив та клімат, без великої кількості яскравих сонячних днів. Вони невибагливі у догляді. В окультуреному вигляді плодоношення починають на 4-й – 10-й рік та формують урожаї до 40-50 річного віку.

Досвідчені садівники говорять, що попередити обсипання недозрілих яблук з дерева досить просто, потрібно лише на ділянку залучати корисних комах. Для цього достатньо висадити неподалік дерева садові або польові квіти. Поряд з яблунею відмінно ростуть чорнобривці, маргаритки та дзвіночки.

При цьому є рослини, які категорично не можна садити поряд із яблунею.

Так, наприклад, черешня за рахунок могутньої системи коренів завжди пригнічуватиме яблуню і швидко виснажить ґрунт, так що про великий урожай яблук можна буде забути.

Персик також здатний викликати поступове згасання яблуні, оскільки його коріння швидко захоплює кореневу систему яблуні.

Популярні новини зараз

Нарешті гаманець вас потішить: 4 знаки Зодіаку, на які цього літа чекають великі гроші

Українці сумують: під час бойового завдання не стало українського пілота, підполковника авіації

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Як відновити орхідею, щоб вона почала знову цвісти. Прості секрети

Показати ще

Відмовитись слід і від посадки черемхи, на якій може бути склянка, яка з радістю атакує яблуню.

Калина позбавить найближчих рослин води, також може активно розростатися.

Агрус і чорна смородина – це ті чагарники, які краще теж розташувати подалі від яблуні.

Окреме місце треба виділити хвойним, які активно закисляють ґрунт.

Не варто влаштовувати по сусідству з яблунею та картопляні ряди. Картопля швидко збіднює ґрунт і нічого не залишить яблуні. З тих же міркувань не треба висаджувати поблизу моркву та капусту.

Які культури стануть ідеальними сусідами для яблуні

Насамперед, найкраща подруга яблуні — груша, тому вони чудово почуваються на одній ділянці. Також чудовий варіант - яблуня іншого сорту, яка забезпечить своїй родичі хороше перехресне запилення та позитивно вплине на смак плодів. Крім того, непоганою сусідкою може бути і айва.

Що стосується чагарників, то найкращим варіантом буде малина. Аґрус безпечний для яблуні, але страждатиме від нестачі світла. Також яблуня непогано вживається з виноградом.

Серед овочів добрими сусідами будуть помідори, кріп, цибуля та часник.

Читайте також:

Яблуня буде ломитися від плодів: посадіть ці прості рослини поряд із деревом. Ви здивуєтеся врожаю

Досить і на сік, і на повидло: спробуйте підгодувати цим засобом яблуню. Результат вас здивує