Пенсіонери в Україні активно звертаються до суду із позовами проти Пенсійного фонду. Наприклад, на Полтавщині військові пенсіонери вже подали 7 тисяч позовів. Із них чотири тисячі вже розглянуто, і суди ухвалили рішення про підвищення пенсій.

Про це пише портал "obozrevatel"

Володимир Тараторін, начальник Головного управління ПФУ у Полтавській області, повідомив, що майже половину всіх звернень було подано військовими пенсіонерами, які через суд прагнуть збільшити розміри своїх пенсій. Він зазначив, що військові пенсіонери вже подали понад 7 тисяч позовів на збільшення своїх пенсій, при тому, що вони вже отримують пенсії вдвічі більше за середню. Приблизно 4 тисячі позовів уже розглянуто, і суди ухвалили рішення про підвищення пенсійних виплат. Для виконання цих рішень Головному управлінню ПФУ у Полтавській області потрібно додатково 1 мільярд 766 мільйонів гривень.

Середня пенсія в Україні на початок року становила 4,6 тисяч гривень, і немає достатніх коштів для значного збільшення виплат. Проте існують групи "особливих" пенсіонерів, включаючи прокурорів (середня пенсія 21,5 тисяч гривень) та суддів (середня пенсія 96 тисяч гривень).

Загалом на квітень 2023 року пенсії одержують 10 мільйонів 697 тисяч українців. За рік кількість пенсіонерів скоротилася на 96 тисяч. Середня пенсія по країні становить 5,2 тисяч гривень. Проте більша частина пенсіонерів (3,1 мільйона) отримує виплати до 3 тисяч гривень, а від 3 до 4 тисяч гривень — 2,2 мільйона українців, які перебувають на заслуженому відпочинку.

Середня пенсія за інвалідністю становить 4,2 тисячі гривень, а за вислугою років (застосовується для пільгових категорій, наприклад, для шахтарів) на 1 квітня 2023 року становила 9,1 тисячі гривень.

Популярні новини зараз

Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем

Соковиті, ніжні та апетитні: рецепт справжніх травневих голубців

Так роблять в дорогих ресторанах: як приготувати соковиту курячу грудку. Рецепт

Показати ще

Близько 2,7 мільйона пенсіонерів продовжують працювати на заслуженому відпочинку, а їхня середня пенсія становить 5,4 тисячі гривень. Соціальна пенсія (надається тим, хто має недостатній стаж) становить 2,4 тисячі гривень.

Читайте також:

Справжній порятунок у спеку: рецепт освіжаючого єврейського компоту з лимоном

Такого врожаю помідорів у вас ще не було: спробуйте зробити це з листям – і ви здивуєтеся

Підроблене вершкове масло у магазинах: як розпізнати неякісний продукт. Прості поради