Якщо ви хочете виростити великі та м'ясисті помідори, то зовсім не обов'язково використовувати якісь хімікати чи дорогі добрива. Є один перевірений спосіб, який дозволить виростити досить непоганий урожай помідорів. Називається він пасинкування.

Пасинкування помідорів - це процес видалення бічних пагонів, які називаються пасинками, які утворюються в пазухах між стеблом і листям рослини. Пасинкування допомагає покращити вентиляцію рослин, зосередити поживні речовини на головних стеблах та покращити якість та кількість плодів.

Як правильно проводити пасинкування помідорів:

Для початку потрібно визначити ці самі пасинки. Пасинки зазвичай утворюються в пазухах між стеблом та листям рослини. Вони відрізняються від основного стебла і виглядають як маленькі бічні пагони.

Починайте пасинкування, коли пасинки досягають приблизно 2-3 сантиметри завдовжки. У цьому випадку їх легко видалити, і ви менше пошкодите рослину.

Обережно схопите пасинок біля основи його і злегка поверніть його вбік, щоб він відірвався від стебла. Підходьте до процесу обережно, щоб не пошкодити головне стебло або інші частини рослини.

Популярні новини зараз

Готуйтесь до великих витрат: тепер доведеться заплатити навіть за старі радянські квартири

Допоможе звичайний папір: як без проблем позбутися бур'янів на грядках та на клумбі

Коли йти на цвинтар після Великодня, щоб згадати рідних і близьких: важлива дата

Навіть гірше, ніж бур'яни: названі 7 дачних рослин, яких ви не зможете позбутися

Показати ще

Пасинки можуть рости досить швидко, тому рекомендується пасинкувати помідори регулярно. Проводьте пасинкування приблизно раз на тиждень і слідкуйте за появою нових пасинків.

Читайте також:

Це стане у нагоді кожному: як тепер обмінювати долари в обмінниках і що змінилося

Допоможе звичайна кропива: як виростити болгарський перець великим та солодким

Збирати відра і пригощати сусідів: саме так доглядайте огірків. Важливий секрет