Днями Укрзалізниця повідомила про запуск пілотного проєкту, який передбачає запуск жіночих купе.

Докладніше про запуск поїздів "Укрзалізниці" з жіночими вагонами, інформує компанія "Укрзалізниця" у мережі Telegram.

Повідомляється, що в такі вагони представники "Укрзалізниці" допускатимуть лише жінок та дітей до 6 років будь-якої статі. Пілотний проєкт "Укрзалізниці" буде доступний у 4 найбільш завантажених маршрутах з початку 2023 року - здебільшого це маршрути "Укрзалізниці" далекого сполучення.

Цікаво, що бронювання залізничних квитків у такі купе "Укрзалізниці" буде доступне через мобільний додаток "Укрзалізниці". Ціна на проїзд у жіночих купе "Укрзалізниці" не відрізнятиметься від вартості звичайних квитків у звичайні вагони "Укрзалізниці". Однак кількість квитків "Укрзалізниці" на одне замовлення буде обмежена чотирма.

Проєкт "Укрзалізниці" розпочнеться з одного жіночого вагона в одному поїзді, який вирушить маршрутом Трускавець-Дніпро. Надалі, за успіху проєкту та відсутності негативних відгуків, жіночі купе можуть з'явитися і на інших маршрутах "Укрзалізниці".

Історично склалося, що серед дорогих купе, плацкартів та спільних в Україні зовсім не було жіночих вагонів, де українки могли б себе комфортно почувати, і, приміром, спокійно годувати немовлят грудьми без засудження оточуючих. Однак цей проєкт "Укрзалізниці" має допомогти жінкам відчути себе більш комфортно та безпечно під час поїздки.

Популярні новини зараз

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

Читайте також:

Це треба знати: Укрзалізниця змінила правила повернення грошей за квитки

Оце сюрприз: виявляється, на потяги Укрзалізниці можна оформити 10% знижки. Але не всі цим користуються

Нові правила проїзду маршрутками: деяких пасажирів тепер не пустять у транспорт. Музику також заборонили