Стало відомо, що "ПриватБанк" припинив приймати долари та євро у терміналах самообслуговування, щоб обміняти валюту або поповнити валютну картку. Також заборонено відкривати валютні депозити та погашати валютні кредити, користуюся терміналами банку. Тепер провести такі операції можна лише у касі банку.

Про це пише "Мінфін" із посиланням на прес-службу банку.

"Наразі відсутня можливість провести операції валютообміну, поповнення валютних карток, валютних депозитів, погашення валютних кредитів у терміналі самообслуговування", - йдеться у повідомленні.

Причину зупинення прийому іноземної валюти у прес-службі банку не пояснили. Також "Приватбанк" не надає інформацію, чи мають намір відновити цю послугу пізніше, як і причин, через які її перестали надавати.

Як відомо, "ПриватБанк" був єдиним українським банком, який приймає іноземну валюту через термінали.

Експерти припускають, що причина через яку термінали "Приватбанку" призупинили прийом валюти у проблемі старих купюр.

Популярні новини зараз

Ви навіть не уявляли, як це смачно: рецепт гречки з фаршем у томатному соусі

Секрет досвідчених городників: які овочі потрібно полити кропив'яним настоєм і що це дасть

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

Показати ще

Так, спеціаліст "Ощадбанку" Антон Тютюн розповів журналістам, що вони запускали таку послугу ще 2020 року, проте закрили її за кілька місяців. Проблема полягала в тому, що клієнти банку використовували старі та пошкоджені купюри. "На жаль, крім як на інкасо подіти їх нікуди", - пояснив Тютюн.

І справді, в Україні банки та обмінники можуть відмовити клієнтам в обміні готівкової валюти, якщо у них є ознаки зношування, позначки, штампи чи інші пошкодження. З початку війни такі купюри часто не беруть у більшості обмінників, а також у комерційних і навіть державних банках.

Нагадаємо, що 18 березня 2022 року стало відомо, що ПриватБанк заборонив клієнтам купувати криптовалюту. За рішенням НБУ "Приват" обмежив будь-які валютні операції, крім покупки гривні. Однак власникам криптовалюти дали можливість скористатися P2P-перекладами.

Читайте також:

Чи не встигли зняти гроші? Приватбанк почне блокувати рахунки. Банкомат уже не допоможе. Що потрібно знати

ПриватБанк попередив українців щодо грошових переказів

ПриватБанк підготував сюрприз: частину грошей за поїздки у транспорті повернуть. Кого торкнеться