Ніхто не стане сперечатись, що морозиво, яке ніжно і солодко тане в роті, це найсмачніший продукт дитинства. От тільки в Україні навколо морозива існує ціла низка пересторог та міфів. Насамперед, більшість українців переконані, що морозиво не слід їсти, коли болить горло, а якщо ласувати холодним десертом частенько, можна підхопити ще й карієс або гастрит. А ще українці "на автоматі" підозрюють, що українське морозиво не найкращої якості, бо містить багато штучних складових, тому невідомо чого від нього очікувати більше - користі чи шкоди. Яке морозиво найкраще не купувати, розповіла в Telegram експерт із харчування Наталія Мазурік.

Отож, експерт із харчування Наталія Мазурік нагадує, що всього в Україні існує три стандарти якості морозива за ДСТУ: 4733, 4735 та 4734. Ці стандарти можна знайти на етикетці і одразу зрозуміти, яке морозиво ми купуємо.

Найкращим вважається морозиво зі стандартом 4733 (морозиво молочне, вершкове, пломбір) — у його складі не повинно бути рослинних жирів, а консистенція повинна бути густою.

У морозиво 4735 (морозиво з комбінованим вмістом сировини) вже додають пальмову та кокосову олії, і воно, на відміну від попереднього, має менш насичений смак, швидко тане і досить рідку текстуру.

Морозиво стандарту 4734 (морозиво плодово-ягідне, ароматичне, шербет та лід) не містить жиру і його виробляють на основі плодово-ягідної сировини або на основі цукрового сиропу.

Як вибирати морозиво з користю для здоров'я

Популярні новини зараз

Українці сумують: під час бойового завдання не стало українського пілота, підполковника авіації

Коли не можна стригти нігті: названі найнесприятливіші дні. Що кажуть прикмети

Вже тоді крали: з якоїсь американської машини повністю скопіювали "Волгу". Фото

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Показати ще

Ознайомтесь зі складом морозива, що зазначене на упаковці. Найкраще, якщо на першому місці стоять молочні інгредієнти, це означає, що їх там найбільше.

Звертайте увагу на інгредієнти. Якщо у складі незбиране молоко - це означає з-під корови, якщо відновлене - означає з порошку.

Вивчайте калорійність продукту. У рядку вуглеводів зазначено кількість цукру, а в рядку жирів іноді згадуються трансжири, що дуже небажано для здоров'я.

Цікавий факт: українець з'їдає 2 кг морозива на рік, тоді як американець - 20 кг.

Читайте також:

Магазинний більше не купуйте: рецепт домашнього сиру з кефіру. Діти будуть у захваті

Чоловіки будуть у захваті: рецепт шикарного сирного супу з мисливськими ковбасками

Українці у семи областях зможуть отримати грошову допомогу. Куди дзвонити та як подати заявку