У ніч проти 4 травня кожен українець зміг переконатися, що неможливо. Ще б пак, під час нічної атаки 4 травня в небі Київщини українським військовим вперше вдалося збити ворожу ракету типу "Кинжал", яку випустив МіГ-31К з території Росії. Економіст Сергій Фурса оцінив глобальні наслідки цієї події.

Так, командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук підтвердив, що під час нічної атаки 4 травня за допомогою комплексу Patriot було знешкоджено "нову суперзвукову зброю Судного Дня від Москви".

"Вітаю український народ з історичною подією! Так, ми збили "Кинжал", що не має аналогів, - зазначив він.

От тільки, якщо для українців вбивство російської ракети "Кинжал", що відбулося вперше з початку повномасштабної війни, стало дуже гучною і радісною подією, то керівництво Китаю вже кусає лікті від злості.

Ще б пак, по-перше виявилося, що російська суперзброя, якою Путін постійно лякав увесь світ, не така й супер.

А по-друге, тепер всі чудово розуміють ефективність американського комплексу Patriot. Так, на думку Сергія Фурси, від новини про збиття ракети Х-47 в Україні, зараз найбільше радіють американські генерали і всі ті країни, у яких на озброєнні вже стоять системи ППО від американських виробників зброї.

Популярні новини зараз

Ви навіть не уявляли, як це смачно: рецепт гречки з фаршем у томатному соусі

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще

Так, наразі американці чудово розуміють, що зараз всі інші країни, які досі купували російські засоби ППО, зараз побіжать робити замовлення в США.

Що ж стосується Китаю, то останнім часом китайці хизувалися розробками своє супер надзвукової зброї, залякуючи Тайвань. Тепер же виходить, що перспектива переможної війни проти Тайваня просто зникла. Ще б пак, у Тайвані на озброєнні стоять комплекси Patriot. Їх і так було багато, а тепер буде ще більше.

"Тепер китайцям і всьому світу стало зрозуміло, що налякати Тайвань і союзників своєю супер пупер надзвуковою ракетою не вийде, і перспектива маленької переможної війни проти Тайваню віддаляється ще далі, і дякувати за це потрібно Путіну.

А так все добре починалося для товариша Сі. Дозволяєш Путіну напасти на Україну. Повинен побачити швидку війну і оф*гівший Захід, який принизили. І на тлі цього нападаєш на Тайвань. Ідеальний план. Який "навернувся" ще в лютому-березні 2022 року завдяки ЗСУ, яких ніхто не враховував. І плани із захоплення світу купою божевільних диктаторів, що перевернули вгору дном", – вважає економіст Сергій Фурса.

Читайте також:

Світитимуться ночами: російські солдати ловили рибу прямо їхнього резервуару для охолодження реактора ЧАЕС

"Цього року не закінчиться": американський генерал засмутив прогнозом про настання миру в Україні

Пєсков вже не витримав і розповів про страх Путіна: "Все дуже напружено"