Всі знають, що через наявність плісняви, грибків і гниючої їжі в холодильнику утворюється дуже неприємний запах. А якщо до цього додати ще й бутанову кислоту, яка утворюється при тривалому зберіганні вершкового масла, і аміни, які виділяють м'ясні продукти з терміном придатності, що минув - і аромати з холодильника стають просто нестерпними. Як виявилось, на допомогу прийде звичайна сода.
Так, усім потрібно знати, що гідрокарбонат натрію (харчова сода) відноситься до амфотерних речовин. Він вступає в реакцію як з кислотами, так і з лугами, перетворюючи їх в нейтрально пахнуть солі натрію або істотно знижуючи їх властивості.
І справді, харчова сода чудово абсорбує неприємні аромати, але лише за дотримання цих умов:
- зберігати соду потрібно у широкому плоскому контейнері без кришки, щоб порошок добре вбирав неприємні запахи;
- ставте контейнер якомога ближче до джерела запаху;
- міняти соду потрібно не рідше, ніж раз на три місяці. Після цього терміну порошок, що ввібрав запахи, сам стає джерелом сморід.
До речі, для видалення неприємних запахів з холодильника підходять інші натуральні засоби:
Активоване вугілля . Для ефективності контейнер із подрібненим активованим вугіллям ставити потрібно поряд із джерелами запаху, а міняти порошок на новий не рідше одного разу на місяць.
Молота кава . Натуральна мелена кава здатна значно зменшити вираженість харчових запахів. Продукт є ефективним протягом тижня.
Трагедія у кав’ярні: СБУ зірвала кривавий теракт у центрі Києва, спланований на годину-пік
Правда спливає: 4 знаки Зодіаку, яким у липні доведеться зіткнутися з обманом
Молитва замість фронту: понад 2 тисячі священників в Україні офіційно заброньовані від мобілізації
"Мене дорого утримувати": Машу Полякову можуть депортувати з США, навіть шлюб - не гарантія
Оцет. Оцтова кислота не тільки нейтралізує неприємні запахи в холодильнику, але й успішно бореться із шкідливими бактеріями. Для дезінфекції повітря достатньо залишити склянку білого оцту в холодильнику кілька днів.
Читайте також: